Ervaringen

Heleen nodigde me vanaf het begin uit contact met mijn lichaam te maken en te voelen wat er te voelen valt, precies zoals het is. Door de heerlijke zachte en soms wat steviger en pulserende aanrakingen, ervoer ik een diepe ontspanning. Mijn lichaam voelde weer als bestaand uit één geheel i.p.v. uit verschillende compartimenten.Heel helend vond ik het. Het was een diep thuiskomen bij mezelf.Ik kon merken dat Heleen afgestemd aanwezig is bij haar aanrakingen al haar opgebouwde ervaring en zachtheid komt tot uiting op de massagetafel. Met haar hele zijn straalt ze rust en vertrouwen uit en voelde ik mij op mijn gemak.

L. T. van der Heide

TRAGER WORKSHOP

” wat was het weer een heerlijke workshop bij Heleen Sijtema ( Nascholing Trager, thema zijligging). Niet alleen ben ik er zelf enorm van opgeknapt, maar ik weet ook uit ervaring met Heleen,s workshops dat ik dit meteen kan toepassen in mijn rebaltancing praktijk. Bij geen enkele andere workshop heb ik dat ervaren: dat ik zo soepel nieuwe technieken leer, meeneem en toepas. Het heeft te maken met de basishouding: minder doen, meer voelen.”

Lisette Thooft

1e rebalancing sessie bij Heleen Sijtema
Naar aanleiding van een verwijzing na een One Session Coaching voor hoog-sensitieve personen (HSP) ben ik bij Heleen terechtgekomen.Na een introductiegesprek in de fijne werkruimte in haar tuin voel ik me op mijn gemak bij haar.Eenmaal op de massagetafel ervaar ik een sensatie van gevoelens die ik niet eerder heb gevoeld. Gebieden worden warm, mijn benen stromen, ik begin te trillen en er komt verdriet los. En dat tijdens de eerste sessie. Ik kon haar wel omarmen, zo blij voelde ik me, ik zweefde gewoonweg. Ik was licht in plaats van zwaar.
Volgens Heleen wordt deze nieuwe ervaring opgeslagen in de hersenen en daar kan je altijd naar toe terug. Gelukkig zie ik haar volgende week weer voor de volgende sessie. Wat een ontzettend lieve vrouw, ze heeft een zachte stem en een hele fijne uitstraling.Nicole

CONTACT MAKEN MET MIJN LICHAAM


Na een zeer stressvolle periode in mijn leven, heeft Heleen mij op een
hele bijzondere, aandachtige, respectvolle en rake manier geholpen om
opnieuw contact te maken met mijn lichaam; om te leren voelen, steeds
preciezer te voelen hoe alles met elkaar verbonden is; de voeten, de maag,
de nek, de kaak, de wervelkolom.. Om spanning los te laten. Ik begin echt
een heel nieuw inzicht in mijn lichaam te krijgen; door de behandeling,
het gesprek, de bewegingsoefeningen en de anatomische tekeningen.Wat een rijkdom aan sensaties in het lichaam,
wat een ongelofelijk geheel waar ik uit besta
En alles wat je voelen kunt!

Marijn

GAVE

Heleen heeft een groot talent om mensen te ontvangen en op hun gemak te stellen doordat ze zonder reserves aandacht geeft en optimisme uitstraalt. Dat werkt ontwapenend. Door die kwaliteit is ze ook een goede docent. Ze heeft een grote vasthoudendheid als ze zich eenmaal aan een taak heeft gezet.

Bas

BEKWAAMHEDEN

Heleen is een zeer goede lichaamswerker, begeleider van persoonlijke processen en docent. Verder is ze een ervaren fysiotherapeut en daarnaast een goede kok en tuinier.

Wilma