Trager

Licht, Lucht en Ruimte

Het bijzondere van de Trager-technieken is dat je uitgaat van de ruimte in het lichaam en niet van de beperking. Het is een omgekeerde benadering, waarmee ruimte wordt geboden aan diepe ontspanning en bewustwording in plaats van pijn en beperking.

De benadering is nieuwsgierig, speels en licht. De zachte, ritmische bewegingen, stretchings en aanrakingen ervan zijn gericht op het vergroten van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam. Op deze manier maak je kennis met de zachtheid en de vloeibaarheid van je lichaam.

Trager blijft binnen de pijngrens en is daarmee uitermate geschikt voor mensen met pijnklachten.
Als je lichtheid en vrijheid ervaart, kun je spanningen makkelijker los laten en ontstaat er ruimte voor beweging. Het resultaat is dat je leert om vrijer door het leven te gaan.
Klachten kunnen verzachten, verminderen of verdwijnen als het lichaam ontspannen is en je zonder moeite kunt bewegen. In een ontspannen lichaam , ontspant ook de geest. 

Daarnaast heeft de behandeling een positieve invloed op je ademhaling, vitaliteit en algemene gezondheid. Trager is geschikt voor alle leeftijden.

Een actievere vorm van Trager is de Reflex Respons. Deze vorm maakt het mogelijk om te werken met mensen die het vermogen om moeiteloos te bewegen in ernstige mate verloren hebben.
Mensen met een CVA, Parkinson of andere fysieke klachten hebben hier baat bij.

SESSIES

de eerste sessie duurt 90 minuten. Daarna kun je kiezen uit 60 of 90 minuten. Hoe vaak en hoe lang je sessies wilt blijven volgen is afhankelijk van je mate van integratie van ontspanning in je dagelijks leven. Hiervoor zijn wel altijd meerdere sessies nodig.

Een sessie van 90 minuten kost 105 euro, een sessie van 60 minuten 90 euro.

Annulering

Annuleren is kosteloos tot 48 uur voor de afspraak, binnen 48 tot 24 uur betaal je 50% en binnen 24 uur het hele bedrag.